Rapaport Magazine
The final cut

Best in class

How well did you follow the diamond news in 2021? Test yourself and find out.

By Joshua Freedman


Image: Forevermark; Netflix; Gemfields

  1. To what did Forevermark change its name?


  2. A) Forevermark De Beers.
    B) De Beers Forevermark.
    C) Forevermark by De Beers.
    D) De Beers Forevermark Jewelers.

  3. Who succeeded Yoram Dvash as president of the Israel Diamond Exchange (IDE)?


  4. A) Arnon Juwal.
    B) Boaz Moldawsky.
    C) Chaim Pluczenik.
    D) Shai Schnitzer.

  5. On April 1, De Beers implemented a new supply system, offering bespoke rough to three customer types: manufacturers, dealers and retailers. Which miner announced the same plan a few months later?


  6. A) Alrosa.
    B) Lucapa Diamond Company.
    C) Petra Diamonds.
    D) Rio Tinto.

  7. Tiffany & Co. marked April Fools’ Day by pretending to rebrand its classic blue box in which color?


  8. A) Black.
    B) Green.
    C) Pink.
    D) Yellow.

  9. A new Netflix film about Canada’s diamond mines (below) hit the screens in June, starring Liam Neeson and Laurence Fishburne. What was its name?


  10. A) The Hail Road.
    B) The Ice Road.
    C) The Sleet Road.
    D) The Snow Road.

  11. Delegates of which country started shouting during a Zoom speech by Shamiso Mtisi, coordinator of the Kimberley Process (KP) Civil Society Coalition, at the KP intersessional meeting in June?


  12. A) China.
    B) Israel.
    C) The US.
    D) Zimbabwe.

  13. The Natural Diamond Council (NDC) and the Responsible Jewellery Council (RJC) launched a consumer-facing campaign highlighting the positive impact of diamonds. What was the tagline?


  14. A) Cheers, Mate.
    B) Good Job.
    C) Nice One.
    D) Thank You, By the Way.

  15. Which of its store chains did Signet rename “Banter”?


  16. A) Jared.
    B) Kay Jewelers.
    C) Piercing Pagoda.
    D) Zales.

  17. Which Hong Kong-based retailer trialed a line of lab-grown diamond jewelry called Cama?


  18. A) Chow Tai Fook.
    B) Chow Sang Sang.
    C) Luk Fook.
    D) Tse Sui Luen (TSL).

  19. Gemfields discovered this 7,525-carat emerald at its Kagem mine in Zambia. It named it Chipembele, which means what in the local Bemba dialect?


  20. A) Elephant.
    B) Giraffe.
    C) Lion.
    D) Rhinoceros.

Answers: 1. B; 2. B; 3. A; 4. D; 5. B; 6. A; 7. D; 8. C; 9. A; 10. D

Article from the Rapaport Magazine - January 2022. To subscribe click here.

Comment Comment Email Email Print Print Facebook Facebook Twitter Twitter Share Share
© Copyright 1978-2022 by Rapaport USA Inc. All rights reserved. Index®, RapNet®, Rapaport®, PriceGrid™, Diamonds.Net™, and JNS®; are registered TradeMarks.
While the information presented is from sources we believe reliable, we do not guarantee the accuracy or validity of any information presented by Rapaport or the views expressed by users of our internet service.